skip to Main Content

Neem nu contact op en vraag een offerte aan.

Kleur Kamer

Verf voor de babykamer

Verf voor de babykamer

Goed nieuws, er komen steeds meer merken die verf maken op natuurlijke basis. En omdat ik daar heel blij van word, een blog over verf voor de babykamer.

In mijn vorige blog schreef ik, dat met de inrichting van een babykamer veel duurzame winst is te behalen. De babykamer is een belangrijke ruimte in huis, waar jij met je kindje veel bent. Door bewust materialen te kiezen, creëer je dus eenvoudig een prettige omgeving.

Een natuurlijke basis

Wat zijn zoal de mogelijkheden om muren en meubels te schilderen met een verf op natuurlijke basis?

Het aanbod van verf voor de babykamer is niet alleen gericht op verf voor de muren. Voor het schilderen van een kastje, commode of andere kindermeubels is Milk Paint heel geschikt. Milk Paint bestaat uit 100% natuurlijke ingrediënten: melkeiwit, kalk, klei en natuurlijke pigmenten (kleur). Een gebruikt kastje of een commode maak je zo weer hip en trendy en geef je eenvoudig een tweede leven.

Afbeelding: Pinterest stijlvolstyling.com

Kalkverf is helemaal van nu. Kalkverf bestaat al duizenden jaren en is een 100% mineraal, ecologisch en een duurzaam geproduceerde natuurverf. Samengesteld uit gebluste kalk en natuurlijke pigmenten. Kalkverf komt uitstekend tot zijn recht op de muur. Het geeft een intense kleurbeleving en reageert ook op lichtinval gedurende de dag. Hierdoor creëer je een unieke sfeer in de babykamer.

Er komen steeds meer merken die verf maken op natuurlijke basis. Het belangrijkste kenmerk is dat de verf geen schadelijke stoffen bevat zoals oplosmiddelen en aardolie. Een van mijn favoriete merken is toch wel Aquamarijn. Aquamarijn is 40 jaar geleden al op zoek gegaan naar alternatieven voor minder schadelijke verf. De verf wordt gemaakt van lijnolie. Aquamarijn heeft hiervoor een eigen vlasveld in de Haarlemmermeerpolder. Zo wordt de lijnolie lokaal geproduceerd. Dat vind ik fantastisch, dichtbij kijken naar wat de mogelijkheden zijn. Het kleurenpalet Human Moods van Aquamarijn is prachtig, voor elke babykamer is er een kleur naar smaak te vinden.

Veel merken die verf maken op natuurlijke basis hebben, net als Aquamarijn, een eigen verhaal en ook vele mooie kleuren verf. Het loont om hier aandacht aan te besteden. Met zoveel (nieuwe) mogelijkheden word je babykamer zeker het mooiste en fijnste plekje in huis!

Afbeelding: Pinterest ensuus.nl

Mijn favoriete websites:

www.natuurlijk-kleurrijk.nl

http://www.dullerenco.nl/

http://www.aquamarijn.com/

http://www.missmustardseedsmilkpaint.nl/

http://www.happyvintage.nl/milkpaint-shop/

http://www.pure-original.nl/

http://www.keimpaintbynature.nl/

http://www.krijtverf-kalkwas.nl/

 

Voor meer klus informatie:

http://www.eenveilignest.nl/klussen-en-inrichten/

Door |30 maart, 2016BabyBeGood|

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top