Behang voor de kinderkamer muren is hartstikke leuk! Zelf ben ik een grote fan van behang. Van behang gaat een kamer leven. Er komt zoveel vrolijkheid en leven in een kamer. Ook een klein kamertje kun je behangen, juist zelfs. De ruimte wordt knus en intiem. Voor de andere muren kies je dan een kleur die in het behang zit, zo krijg je een mooi samenhangend geheel. En bewaar je de rust in de kamer.

 Behang voor de kinderkamer duurzaam kiezen

Op veel behang staat dat het gemaakt is van FSC gecertificeerd papier. Behang is tegenwoordig meer dan alleen papier. Want eerlijk, papier gaat eerder kapot en een ongelukje haal je er niet makkelijk met een doekje vanaf. Om die ongelukjes weg te poetsen zitten er vaak PVC en weekmakers in behang. Dat wil je liever niet in de buurt van je kindje.

Behang voor de kinderkamer Bibelotte

 Duurzaam behang voor de kinderkamer van Bibelotte

 Duurzaam behang voor de kinderkamer

 Gelukkig zijn er een aantal hele fijne Nederlandse merken die duurzaam en veilig behang maken.

  • Zo maakt Studio Ditte gebruik van FSC gecertificeerde pulp voor behang op de kinderkamer. De combinatie die ze gebruiken van papier en polyestervezel voldoet aan de Oeko-Tex® Standard 100 norm, er zitten dus geen schadelijke stoffen in. De inkt die wordt gebruikt mag zelfs met voedsel in aanraking komen.
  • Ook het behang voor de kinderkamer van Bibelotte wordt duurzaam geproduceerd en is FSC-gecertificeerd. De inkt die ervoor gebruikt wordt, is vrij van koolstofdioxide en andere schadelijke stoffen en is geprint op hoge kwaliteit vliesbehang. Het is sterk, kleurvast en vrij van schadelijke stoffen. Nog een plus, het behang wordt pas geprint op het moment dat het besteld is.
  • Motiflow is een uniek platvorm waar je kunt kiezen uit meer dan 3000 dessins waar je behang van kunt laten printen. Motiflow produceert in Nederland. Het behang wordt geprint als het besteld is. Je krijgt dan je eigen custom roll. Dit is precies wat je nodig hebt: voorgesneden stroken gepasseerd op de breedte en hoogte van je muur. Zo heb je geen snijverlies en ook geen verlies omdat je het patroon moet opzoeken. Het behang is 100% recyclebaar en wordt geprint met UV inkt op waterbasis.
  • En dan heb je nog het Zweedse merk Majvillan. Majvillan gebruikt zo min mogelijk schadelijke stoffen tijdens het productieproces. Alle verf is op waterbasis. Dus ook dit merk is vrij van oplosmiddelen en PVC.

behang voor de kinderkamer studio ditte

 

Aan de slag met duurzaam behang voor de kinderkamer

Wil je wel behang voor de kinderkamer, alleen niet de hele muur? Kies voor een strook of een paneel. Voor beide heb je minder behang nodig. Je kunt hiervoor heel goed shoppen op marktplaats. Er worden vaak left-overs van behang aangeboden. Ideaal voor als je minder dan een rol nodig hebt. Daarnaast ben je een stuk voordeliger uit en je hebt zelf minimaal over. Een paneel met kinderkamer behang staat bijvoorbeeld hartstikke leuk achter de commode. Daarnaast kun je een paneel aan twee kanten behangen. Door het om te draaien, geef je in een handomdraai de kamer een andere look. Voor het paneel kun je het beste FSC gecertificeerd hout gebruiken, dan weet je zeker dat je hout uit duurzaam beheerde bossen komt.

 

Behang voor de kinderkamer Motiflow Studio Jelien

Behang Motiflow van Studio.Jelien 

 Plakken maar

Is alles klaar om aan de slag te gaan met het kinderkamer behang, dan kun je als laatste nog kiezen voor veilige lijm. Kies voor acryl behanglijm die je zelf moet aanmaken of voor behangplaksel van het merk Auro. Dit is vrij van conserveermiddelen.

Wil je graag hulp bij het uitkiezen van behang voor de kinderkamer en een kleur voor op de muur? Neem dan contact op.