Voor jezelf en je baby is het ontzettend belangrijk dat hij of zij goed en gezond kan slapen. Kinderen slapen de eerste 4 jaar de helft van de tijd.  Een fijne slaapplek waar je baby comfortabel  kan slapen is een must en het baby matras speelt hierin een grote rol. Je kunt kiezen voor het duurzame baby matras of voor een matras van niet-natuurlijke materialen. Wat het verschil is tussen de twee ga ik je uitleggen.

Baby matras van niet-natuurlijke materialen

De meeste matrasjes voor in het babybedje worden gemaakt van niet-natuurlijke materialen zoals schuim en polyether. Helaas is het zo dat deze matrasjes een grote hoeveelheid schadelijke stoffen bevatten, niet echt een fijn idee. Deze schadelijke stoffen worden VOCs genoemd, dit staat voor ‘vluchtige organische stoffen’. De baby matrassen die deze stoffen bevatten bestaan uit traagschuim en koudschuim. Daarnaast wordt er aardolie gebruikt bij de productie van standaard matrassen. En om nog even door te gaan, er worden gassen in de  matrassen gespoten die insecten tijdens het transport moeten voorkomen. Het is dus goed om hiernaar te kijken als je een matras voor de babykamer gaat kopen. Met het duurzame baby matras kan je voorkomen dat je baby door het inademen van de schadelijke stoffen astmatische klachten of allergieën krijgt.

Het duurzame baby matras

Je hoeft natuurlijk niet te kiezen voor een matras dat gemaakt is van niet-natuurlijke materialen. Je kunt ook voor het duurzame baby matras kiezen. Deze is gemaakt van uitsluitend natuurlijke materialen zoals natuur-latex, kokosvezel, biologisch katoen en biologische wol. Ligt je baby op een duurzaam matras, dan ademt je baby tijdens het slapen geen schadelijke stoffen in. Hierdoor ga jij ook met een fijner gevoel naar bed ’s avonds.

Tips voor een duurzaam baby matras

De prijzen van matrassen gemaakt van natuurlijke materialen zijn hoger dan de prijzen van matrassen die gemaakt zijn van schuim en polyether. Omdat je kindje er zoveel tijd op doorbrengt is het verstandig hier niet op te bezuinigen. Wellicht is er iets anders wat je tweedehands kunt kopen waardoor je geld overhoud voor een duurzaam baby matras.

Heb je al een matras, gebruik dan een matrasbeschermer van biologische wol of biologisch katoen. En laat je matras lekker vaak luchten.

Hier koop je een duurzaam baby matras

In het blog wiegje opmaken, lees je alle tips voor het opmaken van een baby matrasje met duurzaam beddengoed.

Het duurzame babymatras is natuurlijk niet het enige wat je in de duurzame babykamer hebt staan. Op deze pagina kun je meer leuke tips bekijken voor de babykamer.