Op de plek van de babykamer was eerst de badkamer, een echt duurzaam babykamer idee & make-over. En het bijzondere van deze make-over, het babykamer idee wordt gefilmd door MamaNL.

 

De babykamer ideeën van de ouders zijn uiteenlopend

De wensen en het babykamer idee van Laila en Jelle liepen best uiteen. Waar Laila gaat voor Urban en een beetje Scandinavisch, gaat Jelle voor Bohemian, het NY gevoel en een beetje Scandinavisch. Jelle wil graag contrast kleuren en Laila nuances en contrast details. En dan nog Jelle wil kleur op de muur en Laila vooral de meubels en accessoires.

Babykamer stylist te werk met een babykamer idee

Het babykamer idee waar ik op uitkom heeft een mix van stijlen, warmte door imperfectie, bohemian in combinatie met vintage en een vleugje Scandinavisch. Een babykamer die rust en warmte uitstraalt, natuurlijke
materialen en kleuren. Een babykamer om even weg te dromen en ook met een stoere touch. Mooie details en niet te vol.
Als Duurzame Kinderkamer Stylist, kies ik voor merken die natuurlijke en duurzame materialen gebruiken, uit Nederland komen, arbeidsomstandigheden belangrijk vinden en aandacht hebben voor het milieu.

babykamer idee aankleedkussengeel babykamer ideëen duurzaam

Muren van de babykamer

Het babykamer idee is vooral gericht op duurzaamheid. Zo ook voor de muren. Daarop heb ik gekozen voor babykamer verf en behang. Ook als het een kleine ruimte is, kun je gebruik maken van donkerdere kleuren. Een kamer wordt hier niet kleiner van, kleur omarmt en creëert geborgenheid. Mommy Paint heeft 20 prachtige kleuren voor de baby- en kinderkamer. De verf is gemaakt op waterbasis en bevat geen oplosmiddelen. Een veilige verf voor ouders en kinderen. Voor de muren is kleur Krab (oud roze) en Kaketoe gebruikt. Een muur wordt behangen met Confetti Grey Gold behang van Majvillan, een echte eye-catcher. Dit behang wordt eco vriendelijk geprint, met kleuren op waterbasis en is vrij van oplosmiddelen en PVC.
De commode heeft al een heel leven achter de rug. De commode is op Marktplaats gekocht en helemaal opgeknapt door Uit de Schuur.

plant babykamer ideëen duurzaammuur babykamer ideëen duurzaam

Zachte vloer en gordijnen babykamer

Ook een wens van Laila en Jelle, een zachte vloer. De vloertegels van Tretford worden gemaakt van natuurlijke grondstoffen zoals Kasjmir geitenhaar en zuivere scheerwol. Wol heeft een regulerende werking daardoor is de vloer koel in de zomer en warm in de winter. De kleur bij Laila en Jelle is 647 uit de lijn Dolce Vita.
Laila wil graag een oplossing voor het raam, ze is niet zo onder de indruk van het kozijn. De stof voor het gordijn komt bij Motiflow vandaan. Motiflow produceert eco vriendelijk en je kunt kiezen uit heel veel dessins.

De wandplank is mooi en opvallend in de kamer. Boven de commode is een wandplank heel handig. Deze wandplank wordt in Nederland gemaakt door Firma Zoethout van FSC gecertificeerd hout. Voor de stoere touch heb ik gekozen voor de (verweerde) haakjes. Of een kamer groot of klein is, een kleed in een babykamer- en kinderkamer is altijd een goed babykamer idee. Het kleed van Naco wordt gemaakt van restanten uit de mode industrie. Een fijn kleed in de kamer en verkleint tegelijkertijd ook de afvalberg.

“Vóór de make-over hebben wij Annemarie slechts één keer ontmoet dus het was ontzettend spannend om af te wachten wat het resultaat zou zijn. Maar de spanning was voor niets: Annemarie wist ze onze wensen moeiteloos te vertalen naar een supermooie babykamer. Eén van de eerste babykamer ideëen die ons opviel toen we de kamer voor het eerst zagen was de rust die de ruimte uitstraalde. Een heerlijke plek voor ons en onze dochter!”

Laila

Dit babykamer idee kwam tot stand met:
Bamboom.it
Kleinegiraf.nl
Coco-mat.com
Weleda.nl
Wemaqe.com
Kinderwonderland.nl
Sprinklr.co
Naco.nl
Evyanne.nl
Handedby.nl
Lulujo.nl