Fijne merken voor duurzame babykamer inspiratie

babykamer inspiratie duurzaam

Wat zijn fijne merken om de babykamer duurzaam mee in te richten? Hieronder babykamer inspiratie voor de verschillende onderdelen van je babykamer.

De vloer als babykamer inspiratie

Een vloer van marmoleum is hartstikke fijn! Het wordt niet koud, het is geluiddempend en makkelijk schoon te houden. Marmoleum is super duurzaam. MARMOLEUM is voor 97% gemaakt van natuurlijke materialen, waarvan 43% gerecycled. Daarnaast is het 100% biologisch afbreekbaar. Je kunt uit honderden kleuren, structuren en patronen kiezen. inspiratie voor vloeren voor in de babykamer. Kijk voor inspiratie op www.forbo.com.

Muurideeën voor de babykamer

Voor de muren in de babykamer kun je heel goed KLEUR gebruiken. Door vooraf een kleurenpalet te maken met behulp van de kleuren staaltjes van www.mommypaint.com, maak je een uitgebalanceerd plan. Door kleuren terug te laten komen in bijvoorbeeld accessoires, creëer je harmonie.

Een toffe PRINT in een babykamer is natuurlijk hartstikke leuk. In plaats van een hele muur, kun je ook een paneel maken en deze bijvoorbeeld achter de commode zetten. Het leuke van een paneel is dat je het kunt verplaatsen en je niet voor altijd aan het behang ‘vast’ zit. BEHANG Wilde dieren cool van www.studioditte.nl  is zo’n leuke print. Op Marktplaats worden vaak behang left-overs aangeboden. Ideaal om een paneel mee te maken en je hebt zelf minimaal over.

Accessoires

Leuke accessoires maken de babykamer helemaal af. Accessoires kunnen ook heel goed duurzaam. Duurzame merken die fijne accessoires voor de babykamer hebben zijn: www.trixie-baby.com, www.anneclairepetit.com, www.nacotrade.nl en www.c-r-e-8.nl.

Wiegje

Niks fijner dan je mini-me dicht bij je te hebben. De co-sleeper van www.bednest.nl is gemaakt van hoogwaardig beukenhout dat FS gecertificeerd is en een lak op waterbasis. Dit babybedje kun je ook huren zodat je minder baby spullen bezit.

Kast

Weleens gedacht aan een kast van gerecycled karton? Dat kan, www.cartonidesign.com  maakt prachtige design kasten die perfect in een babykamer passen. Cartoni ontwerpt zonder gebruik te maken van nieuwe grondstoffen. Ook voor elders in het huis is dit een prachtige kast.

Planten

En natuurlijk GROEN, planten zuiveren de lucht dus ook in deze duurzame babykamer de planten van www.sprinklr.co.

Nog meer duurzame inspiratie voor de babykamer?

Er zijn nog veel meer mooie en duurzame merken voor de babykamer. Wil je weten welke, neem dan contact op of stuur een mail.