Verf is er in allerlei soorten en vooral in heel veel KLEUREN. Waar ga je dan beginnen met kiezen als je op zoek bent naar babykamer verf. Om de keuze makkelijker te maken een blog over verf voor de babykamer. Daarna kun je dus lekker snel aan de slag. Want als je kiest voor de juiste verf kun je, ook als je zwanger bent, zelf schilderen.

Een natuurlijke basis voor babykamer verf

Wat is dan verf op natuurlijke basis? Er is toch al zoiets als verf op waterbasis, is dat dan niet natuurlijk genoeg? Het zit zo, in verf op waterbasis wordt geen terpentine als verdunningsmiddel gebruikt maar water. Verf op waterbasis bevat dus geen terpentine en ook geen VOS (Vluchtige Organische Stoffen). Dit is natuurlijk al heel fijn. Want beter voor je baby, voor jou en het milieu. Toch kan er in verf waterbasis stoffen zitten zoals parabenen en oplosmiddelen.

Het belangrijkste kenmerk van verf op natuurlijke basis is dat de verf GEEN schadelijke stoffen bevat zoals oplosmiddelen en aardolie. Het merk www.fairf.nl  en www.mommypaint.com bijvoorbeeld gebruikt olie als bindmiddel die gewonnen wordt uit gerecycled sloophout.  Ook het merk www.aquamarijn.com  maakt verf op natuurlijke basis. In alle Aquamarijn producten worden natuurlijke, plantaardige (dus oogstbare) en verantwoorde minerale grondstoffen gebruikt.

verf babykamer roze

Dan is er ook nog kalkverf van www.krijtverf-kalkwas.nl . Dit is een 100% mineraal, ecologisch en duurzaam geproduceerde natuurverf. Samengesteld uit gebluste kalk en natuurlijke pigmenten.

De mogelijkheden van verf op natuurlijke basis voor muren en meubels

De verf van Fairf, Mommy Paint en Aquamarijn zijn verkrijgbaar in muurverf en lakken. Met een lak kun je alles van hout schilderen zoals bedjes, stoelen en kasten. Voor het schilderen van een kastje, commode of andere kindermeubels is Milk Paint heel geschikt. Milk Paint bestaat uit 100% natuurlijke ingrediënten: melkeiwit, kalk, klei en natuurlijke pigmenten (kleur). Door een gebruikt kastje of een commode opnieuw te schilderen, maak je er zo weer hip en trendy meubel van.

Met verf op natuurlijke basis kun je alles in de babykamer schilderen. En omdat er niks hoeft te verdampen, kun je snel verder met de STYLING. En heb je een kleur gezien die niet in de waaier van deze merken voorkomt, dat is geen probleem. Al deze merken mengen alle beschikbare kleuren.

De babykamer wordt gegarandeerd het mooiste en fijnste plekje in huis.

Meer duurzame kinderkamer ideeën?

Wil je graag kleuradvies?

Voor meer klus informatie:

https://www.eenveilignest.nl/klussen-en-inrichten/