Onmisbaar in de babykamer

De commode is een belangrijk onderdeel van de babykamer. Je gebruikt deze zo ongeveer voor alles. Aankleden, verschonen, en om spullen in op te bergen. Een commode voor de babykamer heeft een multifunctionele functie en staat zeker een aantal jaar op de babykamer.

Een duurzame commode babykamer

Je kunt naar de winkel gaan en een nieuwe commode kopen. Makkelijk is het zeker. Origineel, mwah niet echt. Je kan van de commode voor de babykamer echt een eye-catcher maken. Next step, hoe scoor je die commode babykamer?
Als je op zoek gaat naar je eigen unieke commode, hoef je niet persé op zoek naar een commode. Een kastje, tafel, dressoir, ladekast of badkamerkast is ook een commode. Begin dus met kijken in je eigen huis. Staat er nog ergens een leuke ladekast of tafel die roept om een nieuwe bestemming. Marktplaats en de kringloopwinkel staan vol met tweedehands geluk. Begin op tijd met zoeken en je gaat jouw droom commode voor de babykamer zeker vinden.

Commode babykamer

De duurzame commode voor de babykamer van Sjaartje was eerst een badkamerkastje

Hoogte, breedte en diepte van de commode

Een paar puntjes zijn belangrijk in de zoektocht. Een commode voor de babykamer heeft een blad nodig dat ruim genoeg is voor een aankleedkussen. Je kunt hiervoor de volgende afmetingen aanhouden, breedte minimaal 75 cm en diepte minimaal 53 cm. Een prettige werkhoogte is tussen de 90 en 105 cm. Nog een tip, het is fijn als je met je voeten onder de commode kunt, zodat je niet voorover hoeft te buigen bij het verschonen van je baby. De commode babykamer is glad afgewerkt en staat stabiel, ook als deurtjes of laden geopend zijn.

De commode als eye-catcher

Heb je dé duurzame commode babykamer gevonden? Alleen nog niet de juiste kleur? Dan kun je aan de slag met natuurlijke verf om de commode in de juiste kleur te verven. Wat natuurlijke verf is, lees je in mijn blog natuurlijke verf voor de babykamer. Een andere kleine verandering met groot resultaat is het veranderen van de knoppen op een kastje of ladekast. Ga op zoek naar verschillende houten- of vintage knoppen. Binnen de kortste tijd heb je een hele andere look & feel.

Commode baby

Schilder je commode babykamer en zet er nieuwe knoppen op

Commode baby tips

En zorg dat alles wat je nodig hebt, binnen handbereik van de commode ligt. Dat je niet weg hoeft te lopen bij je mini-me. Wil je nog wat extra ruimte bij de commode babykamer, hang dan een leuke een wandplank op. Voor inspiratie, lees de blogs  muurdecoratie kinderkamer hout ideeën en duurzame wandplanken babykamer.

Wil je toch liever een commode kopen en die ook duurzaam is? Hier volgt snel een blog over.