Duurzaam speelgoed in de kinderkamer

 Overal in huis is speelgoed, dus ook in de kinderkamer. Het liefst heb je zo min mogelijk speelgoed in de kinderkamer, het is tenslotte een plek waar je kindje tot rust komt. Helemaal ontkom je er niet aan. Het is ook fijn als je kindje even zichzelf vermaakt zodat jij ondertussen de was kunt opruimen. Er is een oplossing voor: duurzaam speelgoed van hout.

Houten speelgoed in de kinderkamer

Wist je dat houten speelgoed steeds populairder wordt? Dit heeft verschillende redenen, maar vooral vanwege de fijne eigenschappen van hout:

  1. voelt warm aan
  2. is stevig en kan tegen een stootje
  3. Als het (deels) onbewerkt is heeft hout een rustige uitstraling

 Gelijk drie redenen waarom duurzaam speelgoed van hout in de kinderkamer een goed idee is. Nog een voordeel van houten speelgoed in de kinderkamer is, geen batterijen en felle kleuren. Geen batterijen in de kinderkamer is geen overbodige luxe. Wie is er nog nooit geschrokken van een auto op batterijen die midden in de nacht spontaan tot leven kwam of je op enig ander moment liet schrikken? Dat voorkom je door hout.

Duurzaam speelgoed kinderkamer Kinderkamer Stylist

Dit zijn de eigenschappen van duurzaam speelgoed van hout

Terug naar de drie genoemde eigenschappen van duurzaam speelgoed van hout en meer uitleg over waarom hout zo fijn is voor op de kinderkamer.

Hout is natuurlijk materiaal: Hout voelt warm aan en is daardoor prettig om mee te spelen. Daarnaast is duurzaam speelgoed van hout ook erg goed voor de bewustwording van de verhouding grootte en gewicht, want hoe groter een houten blokje, hoe zwaarder. Door met houten speelgoed te spelen wordt (onbewust) de motorische ontwikkeling van het kindje meer gestimuleerd dan met plastic speelgoed. Meer over het kiezen van natuurlijke materialen voor een kinderkamer lees je in het blog natuurlijke babykamer.

Houten speelgoed is stevig en kan tegen een stootje: Een andere natuurlijke eigenschap van hout is de stevigheid. Ideaal dus om mee te spelen voor kindjes van verschillende leeftijden.
Een extra tip voor in huis, maar speciaal om het spelen op de eigen kamer leuker en fijner te maken: zorg voor een fijn kleed. Er zijn leuke varianten voor kinderen te verkrijgen en zorgt voor een warme vloer. Plus: als de speelgoedkist omgegooid wordt op de vloer dan maakt dat minder herrie. Bovendien nodigt een kleed uit om op te zitten en spelen.

(Onbewerkt) hout heeft een rustige uitstraling: De rustige uitstraling van hout past goed in een kinderkamer.  Duurzaam speelgoed van hout is vaak onbehandeld en heeft zijn natuurlijke kleur nog óf is voorzien van zachte, rustige verfkleuren. Zeker voor het slapen gaan of wakker worden is hout heel fijn. Het geeft een stuk minder prikkels dan fel plastic gekleurd speelgoed.

 

Duurzaam speelgoed Kinderkamer Stylist

 

Bovendien als je een kinderkamer met Scandinavische look hebt, dan mag houten speelgoed met al haar voordelen daarin zeker niet ontbreken. Zie het als de finishing touch. Of er met het houten speelgoed gespeeld wordt of ter sier op een plankje of kast staat.

Dit blog is geschreven door Daniëlle de Jong van Speelgoedwinkel Daantje. Een online speelgoedwinkel met duurzaam speelgoed voor kinderen van 0 t/m 5 jaar.

Wil je graag een rustige kinderkamer en kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van duurzame keuzes, kijk dan bij de online kinderkamer scan .