Je baby knuffelen omkleden en verschonen op een natuurlijke ondergrond. Je baby is pas geboren, of je bent zwanger en al lekker op dreef met het verzamelen van je babyuitzet. Je wilt alleen het beste voor je kind. Dus ook vooral natuurlijke materialen. Die niet schadelijk zijn voor je baby. En het liefste ook producten die met respect voor de natuur gemaakt zijn. Een echte duurzame kinderkamer topper, die dit allemaal in zich heeft, is de wandcommode van Babywoods.

Wandcommode Babywoods

De wandcommode: babymeubel met dubbele functie

Veel spullen die je aanschaft voor je baby, die gebruik je maar een paar maanden. Daarom kan je ook vaak babyspullen van een ander overnemen. Er zijn ook meubels die langer meegaan. Dit is echt de trend in babyland. Zoals de driewielers, die je om kunt bouwen tot fiets en babystoelen die meegaan tot peuterstoel. De wandcommode heeft ook een tweede leven. In de peuterkamer, als ze ongeveer 3 jaar zijn en uit de luiers, kun je de wandcommode gebruiken als kinderbureau. Het enige wat je moet doen is de wandcommode op een andere hoogte monteren. Een super handige en duurzame oplossing.

Dutch Design

De wandcommodes zijn ontworpen in Nederland. En worden ook in Nederland ontwikkeld. Naast dit duurzame idee van lokale productie, is deze wandcommode nog meer duurzaam door:

  • De Cradle to Cradle® visie, dit is een visie op duurzaam ontwerpen met minimale materiaal verspilling.
  • Het houtbewerking atelier waar de wandcommodes gemaakt worden, biedt plaats aan mensen met een dagbesteding.
  • De wandcommodes van Babywoods zijn handgemaakt.

Er is een model wat verticaal openklapt en twee modellen die horizontaal openklappen. Maar net wat jij het mooiste vindt passen in je babykamer.

wandcommode duurzaam compact

Wandcommode van Duurzaam hout

Natuurlijk wil je alleen het beste voor je kind. Dus vooral natuurlijke materialen. Die niet schadelijk zijn voor je baby. De wandcommode is gemaakt van duurzaam Europees hout met FSC keurmerk. Wereldwijd zijn er twee internationale keurmerken die duurzaam bosbeheer aantoonbaar en transparant maken, FSC en PEFC. Het bos wordt beheerd met als uitgangspunt bescherming van het leefgebied van planten en dieren en respect voor de rechten van de lokale bevolking. Een goed beheerd bos loopt minder risico om gekapt te worden voor andere doeleinden, zoals het aanleggen van palmolie- of sojaplantages en mijnbouw.

Dit blog is geschreven door Melanie van Hagen van Babywoods. Babywoods is dé specialist op het gebied van duurzame wandcommodes. De verschillende modellen Medium, Large en Verticaal zijn handgemaakt multifunctioneel en duurzaam geproduceerd.

Wil je meer inspiratie voor je duurzame kinderkamer, zoals de duurzame wandcommode? Lees dan ook de andere blogs.