Een duurzame wandplank is dé eye-catcher van de babykamer

Wil je een wandplank in de babykamer ophangen? Dan bij voorkeur natuurlijk wel een hele leuke die lang meegaat. Dan hoef je je niet druk te maken over de gaten in de muur. Wandplanken zijn er in allerlei soorten en maten.

Wandplanken babykamer Ikea duurzame kinderkamertsylist

 

Een duurzame wandplank in de babykamer

Duurzame wandplanken zijn er ook. Wat is dan een duurzame wandplank? Een plank die gemaakt is op dusdanige wijze dat mens en milieu niet worden geschaad. De meest duurzame wandplank is een plank die je al in huis hebt en opnieuw gebruiken. Wil je dat de wandplank mooi staat bij de babykamer? Verf de wandplank in een bijpassende kleur. Hier kun je verf op natuurlijke basis voor gebruiken.

In het blog babykamer verf, lees je meer over verf op natuurlijke basis. Een andere duurzame optie is een wandplank bij de kringloopwinkel of op marktplaats kopen. Ook deze kun je zelf opknappen en schilderen.

Duurzame wandplanken babykamer kinderkamer ideeen

Dit is een echte eye-catcher van De Vliegenier. Gemaakt van blank Scandinavisch fijnspar met FSC keurmerk.

 Een wandplank voor de babykamer kiezen

Wil je een wandplank kopen, let dan op:

• Of het hout van de wandplanken babykamer het FSC keurmerk heeft. Het hout komt dan uit bossen die duurzaam beheert worden, wel zo prettig.
• Daarnaast is de afwerking belangrijk. Een afwerking bestaat uit verf, coating of vernis. Zorg ervoor dat deze altijd op waterbasis is en geen VOS (Vluchtige Organische Stoffen) bevat. Hoe minder bewerkt hoe beter, dan komt je kindje niet in aanraking met schadelijke stoffen.

Een wandplank van onbewerkt hout is mijn favoriet. Krachtig, natuurlijk en deze wandplanken staan in elke babykamer.

wandplanken babykamer duurzaam kinderboeken

Multifunctionele wandplank babykamer

Dit is eigenlijk een kruidenrekje voor in de keuken van Ikea. En kan op twee manieren worden opgehangen. Praktisch en mooi. Het kruidenrekje is gemaakt van massief hout en is niet bewerkt. Daarnaast laat je ze lang hangen en is het multifunctioneel. Zo kun je ook bij Ikea een duurzame wandplank voor de babykamer vinden.

Een wandplank in de babykamer om te showen

Al die leuke babykleding hoeft echt niet in de kast. Hang ze op aan de mooie wandplank van het prachtige Deense merk Loullou. De wandplanken worden gemaakt van FSC berkenhout en bevatten geen schadelijke afwerking. Op zoek naar meer ideeën voor aan de muur, lees dan ook het blog muurdecoratie kinderkamer hout.