Meegroeibed is een duurzame keuze

Een meegroeibed bespaart een bed

De vaart waarmee kinderen overal uitgroeien is enorm. Dat geldt niet alleen voor bijvoorbeeld kleding. Ook uit bedjes groeien ze snel. Een slimme en duurzame oplossing is daarom een meegroeibed. Een kind tussen de 0 en 7 heeft gemiddeld 4 bedden:

1. Een wiegje
2. Ledikant
3. Peuterbed
4. Volwassen bed

Heeft je kindje dan voor elke fase een nieuw bed nodig? Nee, een kind heeft niet voor elke fase een nieuw bed nodig. Bedjes kun je combineren. Een meegroeibed bespaart zeker 1 bed.

Meegroeibed Duurzame Kinderkamer Stylist

Meegroeibed baby

Na de wieg kun je gelijk met een meegroeibed beginnen. Er zijn zelfs bedjes die beginnen bij de wieg. Bijvoorbeeld het Stokke Sleepi bed. Dit bed gaat mee van pasgeboren tot ongeveer 10 jaar. Door een uitbreidingsset, verleng je het bed steeds een stukje. Dit bed wordt gemaakt van massief beukenhout. Met deze optie ga je van 4 naar 2 bedden. Bedje Kili van Sebra gaat vanaf ledikant tot een lengte van 1,55 en is geschikt tot 8 jaar. Dit bedje wordt gemaakt van Europees berkenhout. Ook het merk Leander heeft een mooi meegroeibed vanaf ledikant tot 7/8 jaar. Leander bedjes worden gemaakt van beukenhout.

Meegroeibed van kleuter tot tiener

Ben je al voorzien van een wieg en ledikant, dan is een kleuter tot tiener meegroeibed een goede optie. Het bed van Oliver is daar een mooi voorbeeld van. Je kleuter gaat erin slapen en met de convrsiekit maak je er een groot bed 90×200 van. Daarnaast worden deze bedden gemaakt van FSC berken/eiken hout.

Bespaar een bed met een meegroeibed

Maak een duurzame keuze

Een meegroeibed is een duurzame keuze. Je kiest voor iets wat lang meegaat en in meerdere fasen te gebruiken is. Je kunt een nieuwe kopen. Dit is wel een diepte-investering. Er zijn ook andere duurzame opties.

Dit zijn de duurzame opties:
1. Lenen van vrienden of familie
2. Kopen via Marktplaats

Tenslotte, wil je een meegroeibed kopen? Let dan goed op het materiaal. Kies voor bedden die gemaakt zijn van massief FSC gecertificeerd Europees hout. Het FSC keurmerk geeft aan dat het hout afkomstig is uit bossen die duurzaam beheerd worden. Vermijd MDF of ander plaatmateriaal. Voor het maken van plaatmateriaal wordt (giftige) lijm gebruikt. Dit wil je liever niet in de omgeving van je kindje. Wel kun je een bedje van plaatmateriaal via marktplaats kopen of lenen. Het bedje is dan al ‘uitgewasemd’, dit wil zeggen dat de er geen schadelijke stoffen meer in het materiaal zitten.

Wil je graag hulp bij het inrichten van een duurzame baby- of kinderkamer? Kijk dan bij werkwijze en advies hoe ik je kan helpen.