Een moodboard maken

Een moodboard maken in 5 stappen

Hoe begin jij aan de inrichting van de kinderkamer? Ga je gewoon aan de slag of heb je een plan voordat je begint? Voor beide: een moodboard maken is een belangrijk begin, het is je startpunt van het visualiseren en zichtbaar maken van jouw dromen voor de kinderkamer.

Even kort, wat is een moodboard? De vertaling van mood is stemming. Een moodboard is een visualisatie van een concept, idee, gedachte of gevoel op een bord.
Een moodboard maken lijkt omslachtig als je een duidelijk beeld hebt van wat je wil met kinderkamer. Waarom het belangrijk is om een moodboard te maken:

1. Je bepaalt van te voren de sfeer
2. Je krijgt inzicht in welke stijl je aanspreekt
3. Je voorkomt miskopen

Afbeeldingen verzamelen

Zowel online (vooral Pinterest) als offline is er heel veel inspiratie. Soms is het gewoon een beetje veel, al die beelden van leuke ingerichte kamers. Een moodboard helpt je bij het loslaten van al deze beelden en het creëren van je eigen sfeer. Laat je dus niet van de wijs brengen en zie een moodboard maken vooral als ontspanning en alvast even wegdromen. Voor een beetje houvast en niet urenlang online surfen is dit het stappenplan.

Voordat je aan de slag gaat is dit belangrijk om te onthouden:
In deze fase hoeft het dus nog niet over dat ene leuke bedje of lampje te gaan. Het gaat om een overall gevoel en de meubels en accessoires zijn de details die later komen.

Een moodboard maken

Maak je moodboard in 5 stappen

1. Schrijf als eerste een aantal woorden op die je vindt passen bij je wensen, bijvoorbeeld zacht, rustig, warm, stoer, krachtig, speels, eigenwijs.
2. Daarna ga je beelden zoeken die bij de woorden passen. Je kunt dit online doen of lekker gaan bladeren.
3. Zoek naar beelden uit de natuur, modetijdschriften, posters, tekeningen enz. In ieder geval geen interieurbeelden! Laat je inspireren door kleuren en vormen. Kies bij voorkeur drie beelden. Kom je op één, ook prima.
4. Ga na welke beelden bij elkaar passen en één geheel vormen. De afbeeldingen kunnen heel verschillend zijn, dat maakt niet uit. Door de beelden bij elkaar te zetten ga je vanzelf voelen of het klopt.
5. Zoek vervolgens naar kleuren in de afbeelding die je aanspreken. Niet alle kleuren uit de afbeelding hoeven terug te komen en het kunnen juist ook detailkleuren uit de afbeelding zijn. Werk zoveel mogelijk met echte stalen en kies 4 tot 6 kleuren.

En als je je moodboard af hebt, hoe voelt het? Voelt het fijn, voelt het als een warme deken? Dan kun je verder want dit past bij jou. Heb je een net niet gevoel, ga dan nog even door. Loop je vast, doe er even een paar dagen niks aan. Laat het even gaan.

Kun je toch nog wel wat hulp gebruiken, neem dan contact op. Dan maken we samen een moodboard voor jouw droomkamer.