Emma’s kamer, een mooie mix tusssen hergebruik en nieuw

“Zo fijn om aan de hand meegenomen te worden”

Een fijne kamer in een nieuw huis

De kinderkamers van de oudste twee zijn al gedaan in het nieuwe huis. Alleen de kamer van Emma staat nog op de to-do. Door de drukte van een gezin en een eigen bedrijf komt Julie niet toe aan deze kamer.

De Uitdaging: het schuine dak wordt op termijn een dakkapel. Een indeling maken die dusdanig is dat de inrichting van de kamer behouden blijft, ook met dakkapel.

De Basis: is een lichtroze kleur voor de muren die rondom wordt gebruikt. Voor de kamer kiezen we een mix van natuurlijke materialen voor een warme sfeer.

De Meubels: Het prachtige ledikant kreeg Julie door van familie. De stoere touch staat perfect bij de roze muren. De stoel, het stoeltje en tafeltje en het kleed had Julie al en worden opnieuw gebruikt in de kamer van Emma.

Bijzonder: De hele kamer is rondom in dezelfde kleur geschilderd inclusief de deur van de kast. De commode is al 50 jaar in de familie en heeft een andere kleur gekregen. Het kledingrekje en de wandplank boven de commode zijn echte eye-catchers.

De indeling: Er zijn drie ruimten in de kamer, slapen, verzorging en spelen/samen. Alles wat nodig is voor de verzorging ligt en hangt binnen handbereik rondom de commode. In de stoel kan Julie zitten met Emma en er is plek voor de andere kinderen om erbij te komen. Het ledikant staat dusdanig dat Emma lekker om zich heen kan kijken.

Waar komt het vandaan?

Leuk om te weten

  1. Kleur muren: Calamine van Farrow&Ball
  2. De mand is van Reliving.nl
  3. De wollen slinger van Juffrouwduurzaam.nl
  4. Het naamlampje is van Cre8.nl

Annemarie creëert samenhang tussen kleuren. Voor de kamer van Emma heeft ze kleuren gecombineerd die ik zelf nooit uitgezocht zou hebben terwijl ik ze wel mooi vindt!

Julie