Een kast voor alles wat je baby nodig heeft

De kleertjes van een pasgeboren baby zijn niet heel groot. Je hebt er wel het een en ander van nodig. Ook beddengoed, slaapzakjes, hydrofieldoeken en handdoeken. Alles bij elkaar komt er voor je mini-me behoorlijk wat in huis. Omdat je kleintje in het begin best veel gebruikt, heb je per item wel een voorraadje nodig. Naast een commode is een kast op de babykamer dus best handig.

kast babykamer: duurzaam & handig

kast babykamer van Marktplaats bij www.lauraenjames.com thuis

Snel en makkelijk – kast babykamer

Bij de Ikea scoor je snel en makkelijk een babykamer kast. Past altijd wel. Eigenlijk zijn de mogelijkheden legio, je hoeft er niet je huis voor uit. Met de juiste afmetingen kun je ook gewoon online bestellen. Heb je dan een duurzame kast babykamer? Nee dat niet. Heb je iets anders dan anders? Nee ook dat niet. Wil je wel graag iets anders en de babykamer in je eigen stijl inrichten? Dan is een duurzame babykamer kast een goed idee.

Wat is een duurzame babykamer kast

Een duurzame kast babykamer is een kast die dichtbij gemaakt is, van milieuvriendelijke materialen onder goede arbeidsomstandigheden.

Hoe minder kilometers de babykamer kast aflegt van productie naar eindbestemming, hoe beter. Bij milieuvriendelijke materialen is het belangrijk om na te gaan of de gebruikte materialen een natuurlijke oorsprong hebben. Zo kan je letten op FSC keurmerk voor hout. Dit betekent dat het hout uit duurzaam beheerde bossen komt. Ook de afwerking is van belang. Is deze op waterbasis en zonder oplosmiddelen. Een eerlijk loon voor wie de kast heeft gemaakt is wel zo fair toch?

De tweedehands kast babykamer van www.sjaartje.nl geverfd in een mooie passende kleur

Welke duurzame kast mogelijkheden zijn er?

Met stip op nummer 1, Marktplaats en de kringloopwinkel. Hergebruik is super duurzaam en ook nog eens goedkoper. En is de babykamer kast niet de juiste kleur, dan schilder je de kast met duurzame verf. Wat duurzame verf is, lees je in mijn blog babykamer verf.

kast babykamer duurzaam

Duurzame babykamer kast meubelmerken

Ben je niet zo’n DIY’er? Dan zijn er een aantal hele mooie duurzame meubelmerken waar je eenkast babykamer kunt kopen.

Wil je advies over een duurzame babykamer kast, neem dan contact op.