Je gebruikt de commode, zeker in het begin, vele keren op een dag. Verschonen, aankleden, afdrogen, alles gebeurd op de commode. Een commode is een onmisbaar onderdeel van de babykamer. Naast de commode komt er ook nog een wiegje of ledikant in de kamer. Ook een kast met opbergmogelijkheden en een fijne stoel horen erbij. Meestal is de babykamer niet de grootste kamer van het huis. Het kan voorkomen dat je creatief moet zijn met de ruimte in de babykamer. Natuurlijk wil je er wel een leuk kamertje van maken. Daarom heb ik de 5 duurzaamste kleine commodes voor je op een rijtje gezet. Een kleine commode die praktisch is, compact en mooi om te zien.

1. Een wandcommode

Een handige oplossing voor als je op zoek bent naar een kleine commode, is een wandcommode. Veel wandcommodes kun je namelijk inklappen. De commode neemt zo niet veel plaats in beslag in de babykamer. Je wilt graag het beste voor je baby, daarom is een commode van natuurlijke materialen een goed idee. Een commode die gemaakt is van natuurlijke materialen is beter voor je kindje en voor het milieu. De wandcommode van Babywoods is zo’n duurzame optie. En als je kindje ongeveer 3 jaar is en uit de luiers, tover je deze wandcommode om tot een kinderbureau. Het enige wat je hoeft te doen is de commode op een andere hoogte monteren. Een super handige en duurzame oplossing.

2. Tweedehands een kleine commode kopen

Een babykamer inrichten kan erg duur zijn, het is dus fijn om af en toe even wat geld te besparen. Dat kun je doen door op zoek te gaan naar tweedehands meubels. Je kunt bijvoorbeeld zoeken naar een kleine commode op marktplaats of in de kringloop. Dit is niet alleen een goedkopere manier voor het inrichten van de babykamer, het is ook nog eens duurzaam.

kleine commode duurzaam

3. Een kleine commode

Wil je niet zo’n groot gevaarte in de kinderkamer? Dan is er nog een ander alternatief voor een kleine commode: Kili van het Deense merk Sebra. Deze wordt met de hand gemaakt van Europees berkenhout en afgewerkt met kindvriendelijke verf. Deze kleine commode is net zo handig als een grote en ziet er mooi uit in de babykamer. En als je de commode niet meer nodig hebt, dan kan het bovenstuk ervan af. Zo heb je nog jarenlang plezier van het meubel, het is dan een gewoon een leuk kastje.

4. Kleine changing tower

Een kleine commode die erg handig is, is de Budtzbendix changing tower. Deze neemt weinig plaats in de babykamer in beslag. Wanneer je weinig ruimte hebt, is dit dus een ideale oplossing. En een leuke toevoeging is dat de commode ook omgebouwd kan worden tot speeltent. Verder is het ook fijn om te weten dat de commode met kindvriendelijke coating is afgewerkt.

duurzame kleine commode-wandcommode-313

5. Een commode van IKEA

Het is niet de meest duurzame oplossing, wel een hele handige. Als je op zoek gaat naar een kleine commode voor de babykamer heb je bij de IKEA veel opties. Zo hebben ze commodes van klein tot groot en heb je keuze uit verschillende soorten materialen.

En wil je er nu toch een duurzame commode van maken? Dan kun je altijd op zoek gaan naar de tweedehands variant. Heb je een mooie van IKEA op het oog? Kijk even rond op marktplaats en wie weet kom je er eentje tegen.

Wil je nog meer duurzame inspiratie voor de babykamer? Op deze pagina lees je meer over bijvoorbeeld een duurzaam matras en tips voor  het opmaken van een wiegje.