Als je een kindje krijgt, wil je daar een fijne kamer voor maken. De babykamer is niet alleen een plek waar je baby slaapt. Het is ook een kamer waar jij en je baby je prettig en geborgen voelen. Met veel liefde en aandacht ga je aan de slag om de babykamer in te richten met alles wat je kindje nodig heeft.
Natuurlijk wil je er iets leuks van maken. De keuze van materialen is een belangrijke factor als het gaat om de sfeer in de babykamer. Een natuurlijke babykamer maak je door het kiezen van de materialen.

 

3 tips voor een natuurlijke babykamer

1. Natuurlijke verf

Een kleur in de babykamer is fijn. Kies je voor een zachte kleur, dan geeft dat de kamer sfeer en harmonie. Gebruik voor het schilderen van de babykamer verf op natuurlijke basis. Dit is verf waar geen schadelijke stoffen aan toegevoegd zijn zoals aardolie en oplosmiddelen. De grondstoffen die voor deze verf gebruikt worden hebben een natuurlijke oorsprong, beter voor je kindje, voor jou en het milieu. Duurzame verfmerken zijn:

Wil je nog meer lezen of natuurlijke verf, in het blog Babykamer verf lees je er meer over.

natuurlijke babykamer commode

2. Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen hebben niet alleen een prachtige uitstraling, het is ook nog eens beter voor ons allemaal. Kies voor de natuurlijke babykamer onbewerkt hout met het FSC keurmerk. Hout met dit keurmerk komt uit duurzaam beheerde bossen. Ga voor meubels van hout zoals een wieg, bedje, commode, kast wandrek of stoel. Andere opties zijn een marmoleum vloer of een vloerkleed van bamboe of jute. Kies voor beddengoed, slaapzakjes, hydrofiel luiers, knuffels, kleding en kussentjes biologisch katoen. Deze bevatten een stuk minder schadelijke stoffen dan reguliere katoen.

 natuurlijk groen babykamer-

3. Planten voor een natuurlijke babykamer

Planten zijn heel belangrijk in een natuurlijke babykamer. Planten geven sfeer en zijn de finishing touch. Planten zijn belangrijk voor de zuurstof en luchtzuivering. Dus naast dat planten leuk staan, is het een echt must do.

Door natuurlijke materialen te gebruiken in de babykamer, krijgt de kamer een rustige en fijne sfeer. Het is ook nog eens goed voor jou en je baby omdat je materialen gebruikt waar geen schadelijke stoffen aan toegevoegd zijn.

Benieuwd naar meer duurzame tips voor een natuurlijke babykamer? Kijk dan bij kinderkamer ideeën.