Vloer kinderkamer

Een leuke klus is het zeker, een vloer voor de kinderkamer uitkiezen. Welke opties zijn er en wat vind je belangrijk? Warm, prettig aan de voeten, een fijne speelvloer, makkelijk schoon te houden, niet te stoffig. Belangrijk om eerst alle specs voor jezelf op te schrijven. Want als de vloer er ligt, dan ligt die er meestal ook een tijd. Wel zo fijn als je over 5 jaar nog steeds blij bent met je keuze.

vloer kinderkamer duurzaam gezond

Wat zijn dé duurzame vloer kinderkamer opties

Marmoleum vloer kinderkamer

Marmoleum is super duurzaam MARMOLEUM is voor 97% gemaakt van natuurlijke materialen, waarvan 43% gerecycled. Daarnaast is het 100% biologisch afbreekbaar. Een vloer van marmoleum wordt niet koud, het is geluiddempend en makkelijk schoon te houden. Je kunt uit honderden kleuren, structuren en patronen kiezen. Inspiratie voor vloeren voor in de babykamer. Kijk voor meer vloer kinderkamer inspiratie op www.forbo.com.

vloer kinderkamer met wobbel

Kurk vloer kinderkamer

Is terug van weggeweest. Ook KURK gaat met de tijd mee. Kurk is natuurlijk materiaal, het isoleert goed, voelt prettig warm aan en is goed reinigbaar. Ook kurk kun je in alle denkbare kleuren afwerken. En wil je na een paar jaar toch een andere kleur, dan schilder je de vloer zo over. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden met een kurkenvloer voor de kinderkamer, kijk eens op www.santana.be/nl

Tapijt en vloerbedekking van wol of geitenhaar voor de kinderkamer

Een vloer van WOL of geitenhaar is koel in de zomer en warm in de winter. Daarnaast is het vochtregulerent. Een vloerbedekking in de kinderkamer geeft een hele fijne en intieme sfeer.
Tretford maakt vloertegels van Kasjmir geitenhaar en zuiver scheerwol. Je kunt kiezen voor een kleur of meerdere. Of later vloertegels verwisselen als je kindje groter wordt. Een make-over is zo een kleine moeite zonder dat er een hele nieuwe vloer in hoeft.

Houten vloer in de kinderkamer

Wil je graag een houten vloer in de kinderkamer? Kies dan voor een massief houten vloer gemaakt van FSC hout. Een natuurlijke afwerking van de houten kinderkamer vloer is aan te bevelen. Dit is een afwerking op waterbasis zonder schadelijke oplosmiddelen. Bij Ecologisch kun je terecht voor een duurzame houten vloer kinderkamer.

vloer kinderkamer hout

Keuzes maken vloer kinderkamer

Er zijn dus genoeg duurzame keuzes. Heb je een keus gemaakt wat voor een soort vloer, dan rest de kleurkeuze van de vloer voor de kinderkamer. Kun je hier wel wat hulp bij gebruiken, informeer dan naar een kleuradvies kinderkamer. In een kleuradvies zet ik alle lijnen voor je uit. Voor de muren, de vloer, meubels en accessoires. Met de bijbehorende kleurkaart, ga je mooie kleurkeuzes maken.

Wil je ook graag een vloerkleed voor de kinderkamer, lees dan ook mijn blog over duurzame vloerkleden voor de kinderkamer.