Een duurzaam vloerkleed kinderkamer

Heb je een mooie vloer liggen op de kinderkamer en wil je een extra dimensie geven aan de vloer? Een vloerkleed voor de kinderkamer geeft warmte en gezelligheid. Het maakt de kinderkamer af.
Je kunt kiezen uit heel veel soorten, maten, kleuren, materialen en structuren. Wat is wijsheid en waar ga je op letten als je een duurzaam vloerkleed kinderkamer wil.

vloerkleed kinderkamer duurzaam

Het zelfgemaakte vloerkleed kinderkamer van gerecycled textielgaren van www.sjaartje.nl

 

Materiaal kiezen voor vloerkleed kinderkamer

De materiaal keuze is vooral belangrijk bij het kiezen van een vloerkleed kinder- of babykamer. Kies voor natuurlijke materialen zoals deze:

Wollen vloerkleed kinderkamer
De meeste wol die gebruikt wordt, is afkomstig van schapen. Wol heeft de fijne eigenschap dat het warm is in de winter en koel in de zomer. Daarnaast is het vochtregulerend dus perfect voor een kinderkamer vloerkleed.

Bamboe 
Bamboe is heel sterk, natuurlijk en past eigenlijk overal. Door de natuurlijke herkomst kunnen er kleurnuances in de bamboe voorkomen waardoor het vloerkleed kinder- of babykamer levendig is.

Sisal 
Sisal is een natuurlijke vezel. Sisal is super slijtvast en tijdloos dus grote kans dat je heel lang met een sisal kleed doet. Veelal natuurlijke kleuren en je kunt ook een vloerkleed kinderkamer op maat laten maken.

Jute vloerkleed kinderkamer
Jute is een lange is een lange, zachte, glanzende, plantaardige bastvezel die tot ruwe, sterke draden kan worden gesponnen. Jute is multifunctioneel en past bij alle soorten stijlen kinderkamer.

Vloerkleed voor kinderkamer Naco

Een kinderkamer vloerkleed van Naco

Een kinderkamer vloerkleed van restmaterialen

Naast materiaal kun je ook letten op de arbeidsomstandigheden en waar het gemaakt is. Wat is de afstand tot je eigen huis. Er komen steeds meer merken die als basis gerecyclede (het opnieuw gebruiken van materialen) grondstoffen gebruiken. Ook left overs lenen zich goed voor het maken van kinderkamer vloerkleden. Zo gebruikt Naco restanten uit de mode industrie. De restanten worden op kleur gesorteerd en vervolgens worden er vloerkleden van gemaakt. Naco draagt zo bij aan het verminderen van de afvalberg.

Kies voor hergebruik of DIY voor je vloerkleed kinderkamer

Een vloerkleed kinderkamer van natuurlijk materiaal hoef je zeker niet altijd nieuw te kopen. Door levensduur van de materialen kun je ook heel goed kijken op marktplaats of in de kringloopwinkel. Ben je een goede DIY’er, dan kun je ook zelf aan de slag! Bij Hoooked kun je kiezen uit heel veel soorten gerecyclede textielgaren.

Ben je nog op zoek naar een vloer voor onder het kleed, lees dan ook mijn blog over een duurzame vloer voor de kinderkamer.