De duurzame VTwonen kinderkamer is hartstikke Instagram waardig! Dat laat de kamer van Matthias heel goed zien. Het bewijs dat mooi en duurzaam heel goed samengaan.

Marije en Stefan, de ouders van Matthias, wonnen een duurzame kinderkamer VTwonen ter waarde van € 1310,95 inclusief mijn styling advies.

De wensen voor de VTwonen kinderkamer; niet leeftijdgebonden dus een kamer die lekker lang mee gaat.  En een fijne plek om te zijn en te spelen.

Aan de slag voor de VTwonen Kinderkamer

Ik ben aan de slag gegaan met:

Allemaal mooie merken die zoveel mogelijk natuurlijke grondstoffen gebruiken en op een eerlijke manier produceren. Dat is een fijn idee en de omgeving van je kind is ook nog eens veel schoner. Zo komt je kind niet aanraking met (onnodig) toegevoegde schadelijke stoffen.

Bedstee voor de VTwonen kinderkamer

De eye-catcher van de VTwonen kinderkamer  is de zelfgemaakte bedstee door vader Stefan. Door het onbewerkte hout, heeft het bed een hele krachtige en stoere uitstraling. Het bed is opgemaakt met een heerlijk overtrek van Yumeko gemaakt van biologische flanel in de kleur pale green. In het speelgedeelte van de bedstee liggen de kussens die gemaakt zijn van stof van Motiflow. Motiflow produceert eco vriendelijk en heeft heel veel dessins om uit te kiezen.

Ik werk graag met kleur, de kinderkamer VTwonen van Matthias heeft een groene muur, dit is de kleur Taco van Fairf.
Voor de grijze stukken heb ik gekozen voor kleur Janne, ook van Fairf. De groene en grijze kleur op de muur, komen terug in het behang. Zo zorg je voor rust een eenheid. En de naamklok van Cre8 komt heel mooi uit op de groene muur.

kinderkamer vtwonen

Auto’s in de VTwonen kinderkamer

 Matthias is gek op auto’s. Behang Werkauto van Studio Ditte past perfect. Het behang komt twee keer terug in de kamer, onder de vensterbank en als special effect in de bedstee. Natuurlijk heb ik voor de kamer van Matthias ook een rondje door het huis gelopen om te kijken wat er al in huis is. Juist vintage items en persoonlijke spullen geven een kamer sfeer.

Het prachtige bureautje komt van Marktplaats. Het stoeltje waar de zinkvaren van Sprinklr op staat is echt een familiestuk. Het is gekocht door de moeder van Marije toen ze nog heel klein was. Daarna ging het naar haar tante en nu staat het weer op de kamer van Matthias.

De VTwonen kinderkamer is een mooie mix geworden van nieuw, DIY en hergebruik.