Het is tijd voor het inrichten van de babykamer. Dit kan zijn omdat je een kindje verwacht, je er nog niet aan toegekomen bent of je bent net verhuisd. In dit blog lees je alles over de babykamer kamer van Emma. Een blog met heel veel babykamer inspiratie.

Een kamer voor Emma

Alle kamers in het nieuwe huis waren al gedaan, behalve de kamer van Emma. Julie van De Baby Exchangerie heeft drie kleine kinderen en een eigen bedrijf. Een druk leven. Julie was er daarom aan toe om aan de hand meegenomen te worden.

Muren schilderen in een babykamer

De kamer van Emma is helemaal geschilderd in de kleur Calamine van Farrow&Ball. Ook de deur van de kast is mee geschilderd. Hier denk je niet gelijk aan. Het geeft de ruimte juist warmte en geborgenheid. Meer over de babykamer schilderen met natuurlijke verf, lees je in het blog de babykamer verven.

Meubels voor in de babykamer

 Wat heb je nog in huis en kun je hergebruiken? De eerste plek voor de inrichting van de babykamer is je eigen huis. Dit is wat we hebben gedaan voor Emma haar kamer:

De commode is al 50 jaar in de familie en heeft een andere kleur gekregen. Het petrol is vervangen door okergeel.

Het prachtige ledikant van Piet Hein Eek kreeg Julie door van familie. Na de twee oudste kindjes, gaat Emma hier nu in slapen. De stoere touch staat perfect bij de roze muren.

De stoel, het stoeltje en tafeltje en het kleed had Julie al. Deze staan opnieuw te shinen in de kamer van Emma.

De eye-catchers

De kamer van Emma hebben we compleet gemaakt met een paar echte eye-catchers.

Het kledingrekje van Leo&Moon en de houten wandplank van Firma Zoethout staan prachtig. Extra leuk, het zijn beide Nederlandse merken. Voor meer duurzame wandplanken ga je naar het blog duurzame wandplanken.

Babykamer accessoires 

Een aantal mooie accessoires maken de babykamer helemaal af. Deze accessoires zijn mooi en duurzaam:

  1. De mand is van Reliving 
  2. De wollen slinger van Juffrouw Duurzaam
  3. Het naamlampje van Cre8 
  4. De prachtige wollen dekens van Klippan

Van idee naar inrichting 

Er is online heel veel babykamer inspiratie te vinden. Je kunt echt verdwalen. Laat je niet teveel afleiden door alle afbeeldingen. Voel vooral wat er bij jou past, bij wie jij bent. Vanuit gevoel ontstaat het best passende resultaat.

Wil je hulp bij het vertalen van je gevoel naar een sfeer en inrichting? Plan dan een gratis call in, we bespreken samen hoe je dat het beste kunt doen.