Opeens is het moment daar, je kindje is uit de babyfase. Lopen is de normaalste zaak van de wereld evenals een eigen wil. Dan komt ook het moment om van babykamer naar peuterkamer te gaan.

In 5 stappen van babykamer naar peuterkamer

De kamer van Kalle is een mooi voorbeeld van een opdracht waarbij de babykamer is veranderd in een peuterkamer.

De moeders van Kalle hadden alles online gezien en bleven zoekende wat te doen voor de kamer van Kalle. Pinterest was volledig uitgeplozen en inmiddels zoveel afbeeldingen gezien dat de verwarring alleen maar groter werd.

Stap 1 een moodboard maken

Om weer overzicht te krijgen in het proces van babykamer naar peuterkamer, zijn we stap voor stap aan het werk gegaan. Voor de moeders van Kalle betekende dit alles loslaten wat ze tot nu toe hadden gezien. Aangezien er overeenkomsten en ook veel verschillen waren tussen beide, is dit moodboard gemaakt.

duurzame kinderkamer stylist moodboard

Stap 2 de muren

Eerder hadden ze gekozen voor petrol. Met de kleuren uit het moodboard, werd al snel duidelijk dat de muren klaar waren voor een make-over.

Het petrol werd ingeruild voor de prachtige warme kleuren Sunlight en Light Gold van verfmerk Little Greene. Dit merk maakt verf op natuurlijke basis. Lees meer over natuurlijke verf in dit blog.

Op de muren is een bergenpatroon geschilderd. Een metafoor voor Kalle. Hij werd voor zijn eerste verjaardag ernstig ziek. Inmiddels gaat het goed met hem. Kalle is enorm sterk en het bergenpatroon symboliseert dit.

 Stap 3 de meubels

We hebben gekeken naar wat er al is. Met de al aanwezige mooie basis waren er geen nieuwe meubels nodig. Er is nog een nog een bijzonder item toegevoegd, het stoeltje dat door een van de opa’s van de moeders gemaakt is. Het  past perfect bij de nieuwe speelplank.

Een belangrijke stap in het proces van babykamer naar peuterkamer is een ander bed. Het ledikant van Kalle is een doorgroeibed en omgebouwd tot peuterbed.

De commode staat nu meer in de hoek, deze zal niet lang meer nodig zijn en gaat dan weg.

Van Babykamer naar peuterkamer kinderkamerstylist

Stap 4 accessoires

De hanglampen zijn vervangen door plafondlampen. Dag ergernis van hoofd stoten tegen de lamp. De vintage poster heeft een mooie nieuwe plek boven het bed gekregen. Alle accessoires hadden ze al en geven de kamer een hele persoonlijke touch.Zoals de groeimeter, de vintage kassa en het oranje bord.

Stap 5 gordijnen

Ten slotte hebben we samen gordijnstof uitgezocht. Dit maakt de peuterkamer helemaal af.

Kortom de kamer van Kalle is een prachtige mix geworden van hergebruik, duurzame materialen en een paar nieuwe items.

meegroeibed peuterkamer

Leuk om te weten:

  1. De groeimeter is van www.liefslabel.nl
  2. Het dekbedovertrek van www.studioditte.nl
  3. De lampen zijn van Light & Living via www.directlampen.nl
  4. Het bedje is van www.petitamelie.nl  

Is jouw kindje ook toe aan de overstap van een babykamer naar een peuterkamer? Wil je graag hulp bij de inrichting, neem dan contact met mij op. Dan bespreken we samen de mogelijkheden.

Groeten,

Annemarie

06-27032594

www.duurzamekinderkamerstylist.nl

www.instagram.com/duurzamekinderkamerstylist/

Van babykamer naar kinderkamer – Advies

Wat gaat de tijd snel, je baby is geen baby meer. Je kindje leert lopen, praten en krijgt een eigen willetje. Ook word je kindje zich steeds meer bewust van zijn eigen plek. Een fijn plekje waar nu ook gespeeld wordt. De wieg is er al uit en er staat een ledikantje. En over niet al te lange tijd is de commode niet meer nodig. Er ontstaat nieuwe ruimte en vooral de functie van de kamer verandert.  Het is tijd voor de volgende fase in de kinderkamer. Je bent er al een tijdje over aan het nadenken. Je hebt ideeën en een Pinterest bord waar je afbeeldingen op verzameld. Alleen deze afbeeldingen zijn allemaal heel verschillend. Je twijfelt nog over wat je precies wil en in welke stijl. Omdat je heel erg uitkijkt naar de volgende fase, wil je graag hulp zodat de verandering ingezet kan worden.

427,00